Reprezentační tým MTB 2024 – info č. 17.

Olympijská kvalifikace a nominace Paříž 2024

Na základě znění Nominačních kritérií, po konzultaci a v souhlasném názoru Trenérské rady pro OH Paříž 2024 a po schválení Komisí MTB ČSC posílám následující upřesnění pro olympijskou nominaci OH Paříž 2024:

Nominace Muži Elite:

  1. Ondřej Cink (Primaflor Mondraker), nominační jistota pro OH Paříž 2024
  2. Jan Zatloukal (Nutrend Specialized SKR Racing), první náhradník pro OH Paříž 2024

Nominace Ženy Elite:

Reprezentační trenér po konzultaci se členy trenérské rady, vzhledem k vyrovnanosti závodnic „A“ výběru pro OH Paříž:

  • Jitka Čábelická (GAPP Systém Kolofix)
  • Adéla Holubová (ROUVY Specialized)
  • Patricie Srnská (Nutrend Specialized SKR Racing)

a zároveň i skutečnosti, že se žádné závodnici nepodařilo v sezóně 2024 dosáhnout významného mezinárodního výsledku, který by vybočoval ze základního rámce Nominačních kritérií, rozhodnul prodloužit nominační uzávěrku až po závodě CONSEQ Českého poháru MTB XCO v Bedřichově.

Postup nominace bude následující:

  1. ihned po dojetí závodu žen se sejde Trenérská rada (Viktor Zapletal, Miloslav Hollosi, Jiří Lutovský, Jan Slavíček) a představitelé vedení Komise MTB a ČSC: (Josef Dlohoš a Petr Marek)
  2. reprezentační trenér předloží výše uvedeným představitelům nominační návrh závodnice, která se bude účastnit olympijského závodu a zároveň i upřesnění pro druhou a třetí náhradnici
  3. Trenérská rada bude o tomto návrhu hlasovat (hlasovací klíč viz. Nominační kritéria pro OH Paříž) a na základě hlasování stanoví nominačním usnesení, které bude následně předloženo ke schválení členům Komise MTB ČSC
  4. schválená nominace pro závod Ženy Elite bude zveřejněná nejpozději do 12. 6. 2024